onsdag 28 januari 2009

Intryck från Sälen

Jo det var lika bra som vanligt på Högfjällshotellet som det brukar vara vecka 4. Nu är ju inte Högfjället och Lindvallen världens bästa åkning. Det är lite för korta backar. Men trevligt hade vi och jag träffade en och annan ny kontakt som jag förmodligen kommer ha nytta av i mitt trolleriimperium.

Det var lite snöigare och aningens blåsigare mot förra gången jag var där

Jag är inget fan av hårdrock/rockmusik och är det något jag nästan får allergiska utslag av så är det coverband. Men...jag måste ändå ge lite cred till bandet Rydell & Qvick. De kör verkligen hela racet. Och de gör det bra. Jag tycker det är kul att kika hur de lägger upp showen med ljus, pyroteknik, låtval, entré, final osv. Och det är inget som jag tycker att de kan göra bättre. De lyckas få hela högis, ca 2500pers, att "rocka fett" (ett uttryck som också får lite utslag av)


Ok, en grej som bandledaren, Rydell, gör mindre bra är mellansnacket. Det är ett ok mellansnack första gången man hör honom. Men han kör exakt samma år efter år. Och då menar jag inte när han säger tex "Nu vill jag se era händer i ett stort fucking V" (för uppenbarligen lyder hela publiken honom). Nej, det som är dåligt är när han säger: "Vi kommer precis från studion där vi jobbar med våran nya platta som kommer till sommaren. Men nu ska ni få höra en låt från våran förra platta, som finns att köpa efter showen för 100:-" Det tycker jag är risigt att säga år efter år...

Och hur är det med deras egna låtar...? Ja, när man hör dem förstår man varför de fortfarande är ett coverband...

Men som sagt, jag ger trots det Rydell & Qvick min respekt. De har ett galet turnéshema, en fet lastbil, sponsrade av Harley Davidsson och gör sin grej fullt ut. Hatten av. En god vän till mig spelar med Money Brother. Och när de låg etta på singellistan med en låt fick de spela förband till Rydell & Qvick på någon slags stadsfestival.

Nog om det...

Här är en bild på min vän Martin som smuttar på en gigantisk kaffedrink i toppstugan på Lindvallen.

onsdag 21 januari 2009

Högis

Du drar jag till Sälen och checkar in på Högfjällshotellet tom söndag. Underbart. Så här såg det förra året i en transportlift.


Återstår att se om det går att toppa förra årets kanonhelg.

måndag 19 januari 2009

Ett sista julrelaterat jobb

Volvos (Eskilstuna) julfest för anställda med familj är även det ett bokning som jag har haft i flera år på raken. Kul att jag får fortstatt förtroende trotts att jag tar ganska mycket mer betalt nu än första gången jag trollade där. Jag var där i lördags och det gick helt ok.

Jag var så nära att säga ett skämt (riktat till de vuxna) som jag inte tror skulle uppskattas i publiken... Jag tog upp en sjuårig pojke på scenen och frågade om han jobbade här på Volvo. Han svarade nej. Och jag var så nära att säga "Oj, jag beklagar att varslet skulle drabba dig" Istället bet jag mig i tungan och sa "Jaha, du är här med din fru som jobbar här"

lördag 17 januari 2009

Örebro

Det var perfekta förhållanden i fredags. Bra ljud med proffsig tekniker och proffsigt ljus med en bra tekniker. Så här såg det ut innan gästerna tagit plats.

Det var Arver som hade invigningsfest för den nya anläggningen som vi var i. Och gästerna var anställda inom Arver med respektive. Ca 300pers. För min egen del gjorde jag årets bästa insats... och det var ju inte så svårt... Upplägget för kvällen var att inga mindre än Triple & Touch inledde kvällens underhållning med ett par låter när gästerna satt sig till bords. Sen fick gästerna äta. Och det gjorde vi som stod för underhållningen också. Alltid kul att få en snackmath med riktigt superproffs som nästan måste klassas som veteraner i underhållningsbranchen. Många roliga storys om den ena och den andra fick jag höra...

När gästerna hade ätit klart huvudrätten var det dags för mig att underhålla i ca 30 min. Jag höll tiden exakt och fick en stående ovation av publiken. Underbar känsla.

När jag hade bytt om till civila kläder igen hade kaffet serverats och Triple & Touch med band skulle inta scenen för att köra sin show. Så här glada var vi för att jag var klar för kvällen och de hade sitt set kvar.

Jag stannade och kikade några minuter på Triple & Touch innan jag satte mig i bilen och begav mig hemåt...

måndag 12 januari 2009

Två gig

Ja nu är väl julledigheten slut och jag måste börja ta tag i saker och ting. Jag har haft jobb sen jag skrev sist. Det ena är min stadiga julfest på Oddfellow som jag jag har gjort i snart tio år. När jag för första gången gjorde det jobbet (2000 tror jag det var) sa de: "Ja nu vet du vad du ska göra vid den här tiden minst 25år frammåt" För så länge hade min företrädare och mentor Mr Colland haft detta jobb.

Sen har jag även trollat på en privatfest i Stockholm. Det var ägaren till den populära restaurangen ThaiBoat som fyllde 40år. Alltid kul att jobba på privata fester. Det är en sån skön stämning och otroligt tacksam publik. Det var också lite inspiration för mig eftersom jag fem dagar senare skull anordna min egen 30-årsfest....jag kanske skriver lite om den också...snart

torsdag 1 januari 2009

Samanfattning 2008

Vad är det då som har hänt i mitt trolleriverksamhetsår 2008:

Jag har sammanlagt gjort 108 (betalda) föreställningar detta år. (Då räknar jag en mässdag som en show, fast jag egentligen gör flera shower under en mässdag.) Känns som det svårt att nå upp till samma siffra 2009. Jag har ingen inplanerad turné kommande år, vilket jag faktiskt haft de fyra senaste åren.

Jag har under 2008 jobbat in en många nya nummer i min show. Vissa har fått stanna, vissa har jag arkiverat. Summa summarum tycker jag att min show är bra mycket bättre nu än för ett år sedan tack vare att jag lagt ner mycket tid till utveckling. Jag kommer aldrig att nöja mig, utan jag fortsätter att hitta nya vridna nummer som passar mig.

Det som har inspirerat mig mest under det gångna året var Las Vegas-resan i våras samt det utökade samarbetet mellan flera av landets främsta trollkarlar, särskilt den oerhört givande träffen vi hade i somras.

Andra saker som hänt:
* Sagt upp min trollerilokal
* Blivit Mac-frälst
* Köpt in ny ljudanläggning
* Gjorde en egenproducerad close-up-show "Trick eller Mirakel" som spelades fyra gånger på Café Sylvia, Eskilstuna
* Startat en comedyklubb, Syliva Comedy

Mot nya utmaningar 2009!