fredag 14 november 2008

Nöjd!

Ja, igår var det dags för mig att agera arrangör och konferencier på Café Sylvia då det var premiär för stand up comedy-klubben Sylvia Comedy. Jag var lite nervös någon timme innan showtime. Det byggdes nämligen för fullt i ett av rummen och scenen som också skulle byggas inför kvällen var inte på plats. Men ca femton minuter innan showstart kom den till slut på plats. Och på de femton minuterna skulle jag planera vad jag skulle göra och säga mellan akterna...ok jag var inte helt oförberedd men man vill gärna gå igenom allt i huvudet från början till slut.

Biljetterna var slutsålda och inne i det lilla rummet trängdes ca 100 stående personer framför scenen. Det kändes lite som om det var en rockkonsert på gång (tyckte jag i alla fall). Hade tänkt tagit en bild på publiken från scenen men glömde bort det helt...

När det väl drog igång kändes det som det flöt på bra. Tror att många i publiken var ovana vid att se stand-up på det här sättet. Men jag är säker på att det flesta blev positivt överaskade av hur kul det faktiskt är!

Först ut var Boris Solman från Eskilstuna, endast 14 år gammal. Jag är mycket imponerad av hans mod. Och jag tyckte hans material funkade ok. Han är helt klart på rätt väg.

Nästa man på scen var min vän och trollerikollega Johan Ståhl som visade vad han gick för med enbart humor som scenvapen.


Johan var den största överraskningen för mig. Han gjorde ett klockrent set.

Sist ut och som kvällens headliner var Fredrik Andersson


Mycket bra jobbat av honom. Ta chansen att se den killen om ni har möjlighet han är helt fantastisk. Jag tycker han är roligare än många andra "kändiskomiker".

Själv så trollade jag lite mellan akterna. Bland annat mitt kombinerade korttrick/jongleringsnummer.Och här är hela gänget som stod på scen denna roliga kväll

Jag, Fredrik, Johan och Boris. Ett porträtt av Carl Braunerhjälm kom även med längst till vänster i bild.

5 kommentarer:

Camilla sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Camilla sa...

Det var en trång, varm, svettig men rolig kväll. Svårt att gradera killarna, Fredrik Anderssons busschaufförsanalys var klockren, jag älskade Johan Ståhls TopGun-drömmar, men jag tror ändå Fredriks kallskänksfinska var roligast. Mest beundransvärd var 14-åriga Boris!

//Camilla

Frud sa...

Fint! Kul! Tänt!

Stefan sa...

Jag önskar verkligen att jag kunnat gå, men jobbmöte kallade mig till sthlm. Kanske nästa gång - kul att det verkade så lyckat!

Mackitzo sa...

Uppläget, gästerna och du var helt kanon. Tack som fan för en helskön kväll!

//Marcus