måndag 24 november 2008

Showtime

Efter fyra timmar i bilen var jag till slut framme vid Ulvhälls herrgård där jag skulle vara del av en show för ett sällskap på ca 80 pers. Jag tror de var tandläkare. Jag var inte så påläst inför detta jobb. Det enda jag visste var att jag skulle göra en 30minutare och sen skulle två andra showare ta över med musik och sketcher. Det var det jag visste...och det var det jag gjorde... När jag kom dit fick jag en god matbit, sound checkade och satte mig i logen för att förbereda min akt. Publiken skulle sitta i teatersittning vilket är riktigt bra förhållande för mig men det var en grej som inte var riktigt lika bra...En stor spegel skulle stå bakom mig... Ok, det är inte katastrof för mig, för jag har inte så mycket hemligheter bakom ryggen. Men folk kommer tro att de har nytta av spegeln och kommer att kika där. Plus att lamporna reflekterar i spegeln. Men grabbarna löste med att hänga ett skynke över spegeln för den var för tung att ta ner.

Det roligaste av allt var att jag gjorde min bästa show på länge. Jag hade sånt flyt med allt. Jag fick skippade två nummer bara för att jag kunde mjölka ut så mycket av de andra numren (sen kanske missräknade tiden lite i planeringen). När min halvtimme var över blev jag inropad för extranummer men jag valde att bara bocka och tacka för mig eftersom showgruppen efter mig skulle fortsätta med ett 45-minuterspass.

Jag bytte om tog mina prylar och åkte till Eskilstuna och Café Sylvia där den andra kvällen av Sylvia Comedy just hade slutat. Synd att jag missade akterna men kul att eftersnacka med komikerna Ola Söderholm och Ahmed Berhan som tydligen hade gjort ett riktigt bra jobb. Det var bra med folk och Tobias Wadin som var konferencier var nöjd med kvällen och vad jag hörde gjorde han ett bra jobb. Kul att klubben funkar!

Inga kommentarer: