torsdag 28 januari 2010

Nytändning med Sylvia Comedy

Hösten 08 startade jag tillsammans med Café Sylvia comedyklubben Sylvia Comedy. Jag bokade komiker. Roddade med bord, stolar och scen för att få det så optimalt som möjligt för publiken och artisterna. Jag tog emot och tog hand om komikerna under kvällen, det var min ljud och ljusanläggning samt back drop (kuliss) som användes. Jag var konferencier samt att jag även gjorde egna nummer under kvällarna. Musiken sköttes via en iPod med musik som jag själv valt och ibland även fixat lite med i ett musikprogram för att få det att passa in. Många förbättringar har vi gjort och många komiker har gästat klubben och det har varit fantastiskt roligt. Publikresponsen har varit bra. Det har märkts både på alla kommentarer jag fått och att vi alltid har haft bra med folk varje kväll. Ibland lite väl mycket kanske.

Inför årsskiftet kände jag mig ändå lite färdig med Sylvia Comedy. Hade inte riktigt samma pepp längre. Och vi sa att antingen lyfter vi detta en nivå till eller så lägger vi ner klubben ett tag....vi valde det första alternativet.

I går hade vi nypremiär och denna kväll var vi i nya lokaler. RawBar, som även den ägs av Sylviagrabbarna. Och vilken kväll det blev! Lokalen är som gjord för scenframträdanden. Fast scen och fast ljud och ljus. Vi har en dj som står på scenen och gör sitt jobb exemplariskt. De flesta matgäster sitter framför scenen samtidigt som man kan fylla på bra med barpublik.

Vy från scenen under sound check:

Inte jättebra bilder men en liten uppfattning om hur det ser ut när det är fullt med folk i lokalen:
Komikerna som gästade denna kväll var: Tomas Bonderud, Thess Persson, Johan Grundén och kvällens huvudartist Thomas Järvheden. Alla gjorde ett fantastiskt jobb. Stämningen i lokalen var på topp. Själv provade jag lite skämt och gjorde ett trollerinummer som jag slipat på nu i över ett år. Och denna kväll var nog första gången som jag var riktigt nöjd med resultatet och responsen av det numret.

Det blir svårt att toppa denna kväll...men om en månad kör vi igen och publiken kommer inte bli besviken. Tack all personal på RawBar också för ett bra jobb. Det märktes att de också hade kul.

Inga kommentarer: