tisdag 11 januari 2011

Ett bröllop och en Bridgeblandning

I lördags gjorde jag ett kort gästspel på ett bröllop. Jag hade fått i uppdrag att överlämna en present på något magiskt sätt.... Jag gjorde som så att jag trollade lite och sen lämnade över presenten... Det blir oftast bäst när man gör det man redan kan och är bra på istället för att hitta på något helt nytt som ska sitta till 100% på ett försök.

Direkt efter det åkte jag till Sunbyholms slott. Där stod min ljud och ljusanläggning uppriggad och klar. I lokalen satt ca 70 personer som hade spelat bridge i dagarna tre på slottet. De hade så klart även ätit gott och njutit av vistelsen. Jag fick byta om och fixa ordning mig i källarlokalen rakt under festlokalen. Till mitt sällskap hade jag:

En dubbel Loka

En skål Bridgeblandning.

Efter showen gjorde jag det klassiska misstaget man lätt gör när man äter Bridgeblandning. Ok, först och främst så åt jag inte med skeden som låg i skålen utan jag tog med fingrarna...förlåt... men när jag väl tog en godis så tog jag något som jag trodde skulle vara en sån där kinapuff men i själva verket var det ett russin som hade klätt ut sig till kinapuff. Inte ok! Bridgeblandning är inte en ok blandning alls faktiskt. Är det så att när dessa bridgespelare åker runt och spelar så äts det alltid Bridgeblandning och därför har denna godisblandning överlevt? Den enda godisen i Bridgeblandningen som är ok är den chokladdragérade hasselnöten. Men hur många sådana finns det i en Bridgeblandning? Två? Max fyra. Hur många russin förklädda till kinapuffar finns det i en påse? 40 kanske.

Nog om Bridgeblandningen.

Bridgemänniskorna som jag showade för var i alla fall fantastiska. Visst det kanske var en och annan som såg lite trött ut när jag klev på men de vaknade till liv och vi hade en riktigt bra halvtimme+ tillsammans. I sista sekund valde jag att stryka skämtet där jag tänkte tala till en man i publiken och fråga: "Tror du att du kommer få med dig några Britches på rummet i kväll?" Det var nog ett bra val...

1 kommentar:

Anonym sa...

Ha ha ja dom där jäkla russina ja... :)