fredag 4 april 2008

Mässa i Göteborg

Nu är jag hemma efter fyra intensiva dagar i Göteborg. Det var andra gången som jag jobbade för det fina Eskilstunaföretaget FB-Kedjor just på denna mässa som heter Underhåll.

Jag bodde på Choise Hotel Panorama, som ligger en lång uppförsbacke från Svenska Mässan. Mitt rum låg på elfte våningen och från mitt fönster hade jag denna fina utsikt

Tisdagen som var den första mässdagen blev ganska lugn. Inte så många besökare på mässan över huvud taget. Men jag gjorde så gott jag kunde för att ge de som passerade montern en möjlighet att få lite magisk underhållning och förhoppningsvis känna sig sugna på att beställa ett par meter kedjor :) När mässdagen var slut blev det en snabb vända till hotellet för att byta om och bege sig till Casino Cosmopol. Jag och två till från FB var anmälda till en pokerturnering. Jag är väl inte superrutinerad direkt när det gäller poker men jag spelade bra och åkte ut på grund av på riktig otur ungefär i mitten av turneringen och strax efter åkte näste gubbe ut. Den tredje spelaren (VD:en)  i vårt gäng satt kvar mycket längre. Han knep andraplatsen och blev därmed några tusenlappar rikare.

Onsdagen blev det lite mer drag i mässan. Många besökare och mycket trollande. Jag gjorde ett antal kortare close-up-shower vid montern och stundtals blev det riktigt mycket folk vid montern. Kvällen spenderade jag med en god vän som numera bor i Götet. Tack återigen för mästerlig middag!

Torsdagen var även den en bra dag. Mycket besökare och många roliga reaktioner från publiken. Det är faktiskt ganska oväntat att få en en liten trollerishow på en mässa som vänder sig till industrifolk. Men det är kanske just det som gör att blir så lyckat.

En riktigt osannolik händelse inträffade. Detta är det mest tursamma som jag någonsin har upplevt i min trollerikarriär. Om det är riktigt mycket folk som tittar på mig vid montern brukar jag avsluta med ett av de mest spektakulära korttricken som finns. Tricket innebär att ett signerat kort stoppas in i mitt i kortleken. Jag visar att kortet verkligen ligger mitt i leken innan jag virar runt en gummisnodd runt hela kortleken. Allt kontrollerat av åskådaren som nyss signerade kortet. Sedan kastar jag upp kortleken mot taken, jag fångar leken i handen men ett kort har fastnat i taket och det är så klart det signerade kortet. Jag tvekade först om jag verkligen skulle göra detta trick under mässan av den anledningen att det är uppskattningsvis 10 meter i takhöjd inne i hallen. Men just utanför montern där publiken stod gick det en bjälke på ca 5 meters höjd. 5 meter är fortfarande ganska högt och jag var ju tvungen att träffa mitt på bjälken för att detta skulle funka. Under onsdagen gjorde jag detta trick två gånger och det funkade klockrent...men...Under torsdagen vid ett tillfälle var det en riktigt stor publik som hade samlats. Jag bestämde mig för att återigen köra "kortet i taket" och det var då det hände. Jag missade bjälken vid uppkastet. Men en bit ovanför och vid sidan av bjälken gick det ett rör. Kortleken slog i röret men bara så lite att den ändrade lite riktning. Så lite att hela kortleken landade  uppe på bjälken...alla kort utom ett. Ett kort dalade ner som i slow motion. Jag fångade kortet i handen och håller upp det för åskådarna. Det var det signerade kortet! Jag försökte verkligen hålla masken och låtsas som det var meningen men det svårt för jag blev så överraskad av själva händelsen.

På kvällen besökte vi A Hereford Beefstouw. En riktigt grym restaurang om man gillar nötkött. Rekomenderas!


Fredagen var sista dagen och likt tisdagen blev det en lugn dag. Dessutom stängde mässan tidigare än de andra dagarna.
Jag gick runt lite för att kika om det var några andra roliga montrar eller produkter som jag kanske kunde dokumentera. Men det var inget som var extraordinärt. Det roligaste som jag hittade var ett företag som gjorde portar som öppnade sig jättesnabbt. Kika på filmen så får ni se.Det var en mycket rolig mässa att jobba på. Mycket tack vare de trevliga och roliga människorna på FB-kedjor.

Nu ska det bli nice med helg.

5 kommentarer:

Fredde sa...

En fantastisk film. Helt fantastisk.

Carl Tillenius sa...

Ja, jag är så jäkla nöjd med den.

roger sa...

får hålla med.... en mycket bra film med en mycket bra produkt!!!
roger/Albany Door Systems

Stfn sa...

Haha, galet med bjälken. Precis som i Harry Loraynes bok ju!

Så du ska byta ut din spider-scen mot en sån dörr nu alltså? ;)

Linda i GBG sa...

Filmen är ju klockren...haha=) Kom och tänka på dig idag då jag körde "piff paff puff" på syrran. Hon var dummare än vad jag var...hahaha! Hoppas det är bra med dig och de andra på FB. Hälsa om du stöter på dom!