onsdag 5 september 2007

En händelse på Bromma flygplats

I tisdags 4/9 ca 10.30 satt jag i vänthallen på Bromma flygplats. Jag var på väg till Bryssel för ett jobb för Scania på ett konferenshotell som låg strax utanför Bryssel. Jag satt där i vänthallen och lyssnade på podversionen av Sommar. Jag var helt inne i lyssnandet när jag ser en kostymklädd man med två väskor. Den ena var en axelväska i skinn med ett DIF-märke och ett tygmärke med ett för- och efternamn på (han var förmodligen en spelare eller ledare av något slag). Den andra väskan var mer som en låda med ett ett väskhantag. Jag spenderade ett par sekunder med att försöka lista ut vad det kunde vara i denna låda. Av lådans form kunde det vara en magnumflaska champagne...men lådväskan var lite för sliten för att det skulle vara sannolikt...kanske en gammal urna...



Djurgårdaren ställer ner sina två väskor på golvet och jag tror att han börjar fippla med sin mobiltelefon. Efter någon minut plockar han upp axelväskan och går mot utgången. Jag satt ca tio meter från hans konstiga övergivna träväska när djurgårdaren i mycket rask takt lämnar vänthallen. Shit...vad ska jag göra. Ingen annan märkte att han lämnade väskan och djurgårdaren gick i mycket rask takt talande i sin telefon. Jag satte fart efter honom. Utanför flygplattsen såg jag honom en bra bit bort mot parkeringen. Jag började busvissla. Efter tre visslingar reagerade han och såg mig. Jag visade med mitt kroppsspråk att han borde haft en väska till i sin hand. Han fick ett litet panikfejs och sprang i (säkert sitt snabbaste) mot mig och väskan. Han var så klart oerhört tacksam. "Vet du vad det är i den här lådan?" frågade han mig. "Nej" svarade jag . " Det är vinnarbucklan till svenskacupen i fotboll" Han hade transporterat den från förra årets vinnare, Helsingborg, tillbaka till Stockholm där finalen ska spelas.

Jäklar vilken hjälte jag är....känndes det då... men nu när jag tänker efter så skulle det vara lite roligare om jag hade gett bucklan i present till någon fotbollsintresserad kompis.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Svenska cupen heter det...

Anonym sa...

Tjena! schysst , intressant läsning,

du har en del beundrare!

/sambo