fredag 14 mars 2008

Fem föreställningar senare...

I onsdagskväll showade jag på Eskilstunas motsvarighet till Idrottsgalan. Det är en middag och prisutdelning till alla som tagit en medalj i nationella eller internationella sammanhang. Jag tror även det var lite gamla veteraner samt lite "kommunpampar" med i publiken.
Det var perfekta förhållanden för mig. Gissar på att det var ca 120 personer i publiken. Det var en bra scen och perfekt ljud och ljus tack vare tekniker som jag känner väl som hade riggat upp allt innan. Jag behövde bara glida in i logen, som låg vägg i vägg med festlokalen för att i lugn och ro byta om och fixa ordning det sista i min väska. Jag gick på 20.30 och 21.00 skulle middagen vara slut enligt schemat. Publiken var lite sena i reaktionerna till en början med jag fick med dem mer och mer under föreställningens gång. Och när jag gjorde mitt sista nummer och tackade för mig ställde sig alla upp och klappade händer. Sköning!

Direkt efter bytte jag om och satte mig i bilen för att bege mig mot de Värmländska skogarna igen. Denna gång var det Årjäng som hägrade. Jag kom fram till Hotell Tingshuset vid halv ett på natten. Det var ett mysigt hotell och hotellägaren hade lagt fram min nyckel med en trevlig välkomstlapp på disken. När jag står där vid disken i den öde foajén och läser på lappen, vrider jag mitt huvud till höger där det är en dörr med denna skylt på.
Jag trodde inte det var sant. Årjäng hade sitt polishus inne i ett hotell! Jag kunde i alla fall somna tryggt och kunnde dessutom känna mig lugn för att jag hade en del utrustning kvar i bilen.
På torsdagen gjorde jag två föreställningar. En i Årjäng och en strax utanför i ett litet samhälle mitt i skogen. När jag tittade på min mobil hade jag noll täckning. Men så pep det till och det det stod "Välkommen till Norge! " i sms:et. Kändes helt plötsligt som om jag var på världsturné.
När jag var klar med Årjäng fortsatte resan mot Charlottenberg. Detta syndernas näste! I alla fall känns det som det eftersom var man än vänder sig så finns det butiker som säljer antingen tobak, godis eller porr. Sen har de dessutom ett gigantiskt systembolag. Som ni kanske förstår är det norrmän som åker över gränsen för att köpa dessa varor som tydligen är mycket dyrare i Norge. Efter att jag utforskat staden ett par timmar såg jag en skylt som lockande. "Balkanboden" stod det och jag blev genast nyfiken samtidigt som jag fick upp bilder i mitt huvud från Boratfilmen :) När jag kom fram möttes jag av denna skylt

Jag förstod då att det var en matbutik. Jag gick i alla fall in och köpte lite snacks...

På fredagen hade jag mina två sista föreställningar för denna vecka. Inget anmärkningsvärt hände. Det gick som på räls. Var väl inte så där supertaggad inför sista framträdandet. Kände mig lite fredagsflamsig i min ensamhet.

Nu ska jag traska ner till Sylvia, som är restaurangen som jag ska ha min close-up-show på nästa vecka. De har lite premiärfest där ikväll om jag förstod det hela rätt... Återstår att se...

1 kommentar:

Stfn sa...

Balkanboden? Sköna ställen du upplever... Helt klart avundsjuk!